Parket
Meister
Echte eiken vloeren zoals in Franse kastelen of in Amsterdamse grachtenpanden voorkomen, worden nog maar zelden gelegd. De meeste, eigentijdse houten vloeren bestaan uit kant en klare clicksystemen of in het gunstige geval uit Tapis vloeren, waarbij 6 mm dunne plankjes op multiplex zijn verlijmd en vernageld. Vaak wordt voor dit soort vloeren gekozen vanuit een kostenperspectief. Met echt onverwoestbaar parket heeft dit soort vloeren echter weinig te maken.

Hoewel Echt Parket ook samengestelde vloeren verkoopt zijn we erop gebrand het het oude, onverslijtbare, 20 mm dikke, eiken parket en vloerdelen in Nederland te herintroduceren. Daar wij het gehele proces van houtkap tot leggen van de vloer in eigen hand houden kunnen wij dit zelfs doen tegen dezelfde, of lagere, kosten als van een tapivloer. Waarom dan consessies doen? U wilt toch ook dat uw vloer de waarde van uw huis blijvend verhoogd. Vooral bij een eventuele verkoop van uw huis verhoogd een oververwoestbare vloer de verkoopwaarde van uw huis. Even schuren en afwerken naar eigen smaak en de vloer kan weer tientalle jaren mee.

Een eiken vloer combineert een smaakvol uiterlijk met lage onderhouds- en vervangingskosten, duurzaamheid met blijvende schoonheid en decoratieve met representatieve aspecten. In tegenstelling tot gewone vloerbedekking wordt uw houten vloer mooier naar mate de jaren vorderen. Echt parket wordt gelegd in het motief dat u wenst en vormt een waardevast onderdeel van uw huis of kantoor.

Er zijn vele manieren om een houten vloer van een afwerklaag te voorzien. De meest gangbare zijn: OliŽn van de houten vloer. Lakken van de houten vloer (Hard)was (of wax) op de houten vloer Logen en/of zepen van de houten vloer. Olie trekt in de houten vloer en is als afwerklaag de meest natuurlijke matte afwerking. Lak vormt een slijtvaste ondoordringbare laag op de houten vloer. Hardwas, hardwas-olie valt tussen olie en lak in, het trekt in de houten vloer, de poriŽn van het hout raken verzadigd met was en zo ontstaat dan een beschermlaag deels in en op de houten vloer. Zepen en eventueel vooraf logen van de houten vloer geeft een mooie lichte matte kleur.